Zašto pobjeda u derbiju Željezničaru donosi "virtuelni" bod?

Plavi ubjedljivi protiv Sarajeva

Zašto pobjeda u derbiju Željezničaru donosi "virtuelni" bod?

A. Čaušević

Drugi ovosezonski sarajevski derbi je okončan identično kao i prvi, pobjedom Željezničara. 

Željezničar je na Grbavici pobijedio s 5:2, da bi na stadionu Asim Ferhatović Hase stigao do trijumfa s 1:3 i tako se izjednačio s gradskim rivalom na tabeli. Oba tima sada imaju po 35 bodova.

Sarajevo je povelo baš kao i u prvom derbiju, ali Bordo momci na kraju nisu imali razloga za slavlje. Glavni "krivac" je Semir Štilić koji je meč završio s dva gola i asistencijom.

U konačnom poretku ova pobjeda Plavih bi se mogla ispostaviti krucijalnom jer će bez obzira na treći sezonski okršaj Željezničar biti bolji u međusobnom duelu na kraju sezone.

Naime, pošto su Plavi pobijedili oba dosadašnja susreta i teoretski će na kraju sezone imati bolji međusobni duel od Bordo tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

To će Željezničaru u slučaju da oba sarajevska premijerligaša sezonu završe s istim brojem bodova donijeti "virtuelni" bod te će ako budu imali identičan bodovan učinak bolju poziciju zauzeti Plavi.

Podsjećamo, u slučaju da dva tima završe sezonu s istim brojem bodova onda je prednosti tim s boljim međusobnim duelom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
Željo vazda šampion
12 3
tbra
ove godine zestoko trpanje pitarske nejaci
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi