Zeničani poraženi na Bilinom polju

Borac šokirao Čelik u sudijskoj nadoknadi za zlata vrijedan trijumf

A. Čaušević

Duel 18. kola Premijer lige između Čelika i Borca okončan je pobjedom gostiju s 1:2 i to poslije preokreta.

Prvu veliku priliku imali su gosti iz Banja Luke. Crnov je u 11. minuti izašao sam pred Pavlovića, ali je domaći golman sjajno intervenisao i spasio svoj gol.

Vodeći gol Čelika viđen je u 43. minuti. Iskusni Mahmutović je lijepo petom spustio loptu Dudiću koji je loptu zakucao u mrežu za vodstvo domaćih.

Borac je mogao uzvratiti već u sljedećoj minuti, ali se Ziljkić nije snašao u izglednoj situaciji pa se rezultat na semaforu nije promijenio. U posljednjim momentima prvog dijela prijetio je i Vranješ, ali je Pavlović opet bio na nivou.

U 66. minuti Zeničani su ponovo zatresli gostujuću mrežu, ali gol Brekala je poništen jer je prethodno lopta napustila linije igrališta.

Borac je do zasluženog izjednačenja stigao u 84. minuti. Jedna odbijena lopta je stigla do rezerviste Jakupovića koji je loptu u mrežu poslao kroz noge Pavlovića.

To nije kraj bio uzbuđenjima jer Borac jer je Vujaklija u trećoj minuti sudijske nadoknade poslije jednog kornera zabio za 1:2 i zaista veliku pobjedu gostiju koji su tako neporaženi i osmu ligašku utakmicu u nizu.

Čelik na drugoj strani je razočarao prvenstveno jer Robijašima koji su danas proslavili 31. rođendan nije uspio pokloniti pobjedu kao najljepši poklon.

Čelik - Borac 1:2 (Dedić 43'/ Jakupović 84', Vujaklija 90+3')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Pavlović, Brekalo, Ćubara, Vrhovac, Dedić, Salčinović, Grahovac, Pecelj, Perišić, Jamak, Mahmutović.

Borac: Lučić, Radulović, Jovanović, Crnov, Danilović, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Vranješ, Janičič, Ziljkić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.