Ništa od promjene termina

Željezničar i Velež, ipak, u subotu

FK Željezničar prvi dio sezone Premijer lige BiH završava za vikend na svojoj Grbavici. Nakon vječitog derbija i pobjede na Koševu, pred Plavima je novi derbi - meč protiv Veleža.

Klub sa Grbavice je tražio promjenu termina odigravanja pomenutog duela 19. kola Premijer lige BiH. Željeli su Plavi umjesto u subotu, snage sa Veležom odmjeriti u nedjelju.

Željezničar je poslao zahtjev za promjenu termina na adresu FK Velež, a Rođeni su na to pristali. Ništa protiv toga da se meč Željezničar - Velež odigra u nedjelju navodno nisu imali ni u NFSBiH, naravno ukoliko se klubovi dogovore.

Ipak, do promjene termina ipak neće doći.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očito je promjena termina predstavljala problem zbog TV prenosa, pa ipak nije došlo do dogovora između svih zainteresovanih strana. Tako će utakmica biti odigrana u subotu kako je i prvobitno planirano.

Duel FK Željezničar i FK Velež bi trebao početi u 16:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.