Sport Bild tvrdi

Bayern izabrao trenera za sljedeću sezonu, Flick će mu asistirati

Admin Čaušević

Bayern je izabrao trenera za sljedeću sezonu, takvo tvrdi Sport Bild. 

Bayern je u potrazi za stalnim trenerskim rješenjem nakon što je prije nekoliko sedmica otkaz dobio Niko Kovač poslije angažmana koji je trajao skoro 18 mjeseci.

Kao prijelazno rješenje postavljen je Hans-Dieter Flick koji će Bavarce predvodti do kraja sezone, a na ljeto će se tražiti novi trener.

Prema pisanju Sport Bilda u Bayernu su već donijeli odluku o novom treneru. Plan je da od sljedeće sezone šef stručnog štaba bude Thomas Tuchel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemački list piše kako je 46-godišnjem stručnjaku asistirati Flik koji je očigledno cijenjen među vodećem garniturom te je odlično upoznat s dešavanjima u minhenskom klubu.

Tuchel, koji je trenutno trener PSG-a, je "pobijedio" Maurizija Pocchetina i to iz razloga što je Argentinac sa sobom htio dovesti svoje pomoćnike i potpuno promijeniti stručni štab.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti