Nakon pobjede Veleža na Grbavici

Sarajevo jesenji prvak Premijer lige BiH

E. Škorić, foto: T. Hebib

Unatoč kiksu u Ugljeviku, Sarajevo je ponovo zasjelo na vrh i ponijelo je titulu jesenjeg prvaka Premijer lige.

Bordo tim je porazom na Koševu od Željezničara ostao bez prvog mjesta, ali se vratio u 19. kolu na čelo tabele i pored remija u Ugljeviku sa Zvijezdom (1:1).

Sarajeva su "pogurali" nogometaši Veleža koji su na Grbavici šokirali Željezničar i slavili s 2:0, što je prva pobjeda Rođenih u Dolini ćupova od 1988. godine.

Bez obzira kako se završi sutrašnji meč Borac - Sloboda, Sarajevo će proljetni dio sezone dočekati s vrha i na kontu ima 36 bodova, bod više od Željezničara i dva od Tuzla Cityja.

Borac ima priliku da pobjedom nad Slobodom prestigne Željezničar i dodatno zakuha situaciju u gornjem dijelu tabele, odnosno u borbi za titulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.