Foto: EPA

Jednoglasno potvrđena odluka

Salihamidžić od ljeta na novoj funkciji: Ponosan sam...

Nekadašnji reprezentativac BiH Hasan Salihamidžić od 1. juna sljedeće godine bit će u Nadzornom odboru Bayerna.

Nagrada je to Salihamidžiću za sjajan posao koji je u posljednje dvije godine napravio na funkciji sportskog direktora, čime je, između ostalog, pokazao da je prava osoba za budućnost Bavaraca.

Nakon što je na jučerašnjem sastanku jednoglasno potvrđena odluka o unapređenju, predsjednik Nadzornog odbora Bayerna Herbert Hainer nije propustio priliku da nahvali bivšeg bh. fudbalera i istakne od kolike će važnosti biti u narednom periodu.

"U proteklom periodu je Salihamidžić napravio mnoge stvari kao sportski direktor. Kako u prvom timu, tako i u juniorskom. Nadzorni odbor je uvjeren da će on biti pravi čovjek da pomogne oblikovanje i bude odgovoran za budućnost Bayerna", izjavio je Heiner.

Na ukazanom povjerenju se zahvalio i Salihamidžić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Radujem se novom izazovu i radu s kolegama. Zajedno imamo obavezu odrediti budućnost Bayerna kako bi bili uspješni i zadržali svoj kontinuitet. Želim se zahvaliti Rummeniggeu za veliku podršku koju mi je ukazao u posljednje dvije godine. Čini me ponosnim to što radim za ovaj klub", poručio je Hasan.

Za vrijeme Salihamidžićevog mandata za poziciji sportskog direktora, Bayern je osvojio dvije titule u Njemačkoj i jedan DFB Pokal. I mlađe selekcije su također osvojile nekoliko trofeja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.