Nekoliko zanimljivih rezultata u posljednjem kolu

Hat-trick Jote u pobjedi Wolvesa, Porto u uzbudljivoj utakmici slavio protiv Feyenoorda

S. Pašalić

Utakmicama koje su se igrale od 21 sat u preostalih šest grupa kompletirana je grupna faza Evropske lige.

Glasgow Rangersi su u okviru grupe G ugostili Young Boyse odigrali su 1:1, a Porto koji je na svom terenu slavio protiv Feyenoorda sa 3:2. Portugalski tim je završio na prvom mjestu, a dalje je prošao i Glasgow Rangers.

U grupi H Espanyol je na domaćem terenu dočekao CSKA iz Moskve, a gosti su slavili sa 1:0, dok je Ludogorets na svom terenu odigrao protiv Ferencvarosa 1:1. Espanyol je osvojio prvo mjesto, a dalje ide i Ludogorets iz ove grupe.

Gent je u grupi I završio na prvom mjestu nakon što je savladao Oleksandriyu sa 2:1 na svom terenu, a dalje ide i Wolfsburg koji je u drugoj utakmici ugostio St. Etienne i slavio sa 1:0.

Grupa J je bila neizvjesna praktično do posljednje minute, a na kraju su dalje prošli Basaksehir i Roma. Turski tim je slavio u gostima kod M'gladbacha sa 2:1, dok je Vučica odigrala 2:2 na Olimpicu protiv Wolfsbergera.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Braga je savladala Slovan Bratislavu u gostima sa 4:2 i tako osvojila prvo mjesto u grupi K, dok su Wolwesi na svom terenu slavili sa visokih 4:0 protiv Bešiktaša i također prošli dalje

U grupi L Manchester United je na Old Traffordu savladao Alkmaar sa 4:0 i ova dva tima idu dalje, dok je Partizan u drugoj utakmici u Beogradu slavio protiv Astane sa 4:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.