Najbolji pojedinac Mladosti u polusezoni iza nas

Mušija o interesovanju za Fanima: I ja bih da vozim Ferrari...

Samir Mlaćo

Iako su većim dijelom polusezone bili u veoma teškoj situaciji, u FK Mladost nešto mirnije se otišli na zimsku pauzu.

Dobojlije su pobjegle iz opasne sezone i trenutno na svom kontu imaju 17 osvojenih bodova.

Svjesni su ipak da su im pojačanja potrebna, a sigurno će biti i odlazaka.

Polusezonu je svakako obilježio Englez Fanimo koji je u 15 utakmica upisao četiri pogotka i pet asistencija, te je pred čelnicima Mladosti težak posao da ga zadrže. Prednost im je svakako što Fanimo ima važeći ugovor do ljeta 2021. godine.

Nije tajna da i klubova iz vrha Premijer lige već ove zime žele Fanima, no prvi čovjek Mladosti Mensur Mušija smatra da to u ovom trenutku nije moguće.

"Bilo je poziva, upita, interesovanja od vodećih klubova, ali ja odgovorno tvrdim da nijedan klub u BiH ne može platiti obeštećenje. Svima nam je jasno kakvo je stanje u našim klubovima, nije tu potrebno nešto dodatno objašnjavati. Fanimo je ponajbolji igrač Premijer lige, mi imamo interesovanja iz inostranstva, pa vidjet ćemo", kazao je Mušija za SportSport.ba, te u svom stilu dodao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Gledajte, i ja bih da vozim Ferrari...".

Fanimo je u Mladost stigao u januaru ove godine iz slovenske Drave, a prethodno je nastupao za engleske niželigaše, ali i bio član West Hama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.