EPA

U 34. godini

Zaboravljeni fudbaler Arsenala završio karijeru

Jeste li zaboravili ko je Philippe Senderos? Da, u pitanju je nekadašnji fudbaler Arsenala i još nekoliko evropskih klubova za kojeg se u posljednje vrijeme gotovo nikako ne čuje. Kao da je nestao sa fudbalske scene.

Bavio se Senderos istim zanimanjem kao i prije par godina, doduše na daleko manjem nivou, a jučer je poslije skoro 20 godina profesionalne karijere odlučio zvanično da 'okači kopačke o klin'.

Posljednji klub 34-godišnjeg švicarskog fudbalera bio je drugoligaš iz njegove zemlje Chiasso od čijeg dresa se oprostio proteklog vikenda na meču protiv Aaraua (3:3).

"Proteklog vikenda sam odigrao posljednju utakmicu kao profesionalni fudbaler. Kao dijete sanjao sam da igram pored najboljih, a pošto sam uspio da zatvorim ovo poglavlje svoje karijere i života, više sam nego zahvalan za mogućnosti i blagoslove koji su me pratili svih ovih godina", poručio je putem Twittera Senderos.

Na ovu objavu reagovali su mnogi fudbaleri, među kojima je i Cesc Fabregas, koji mu se zahvalio što se tokom dana u Arsenalu prema njemu ponašao kao prema mlađem bratu.

Svoju karijeru Senderos je, podsjetimo, započeo u Servetteu. Kasnije je igrao za Arsenal, Milan, Everton, Fulham, Valenciju, Glasgow Rangers, Aston Villu, Grasshoppers, Houston...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.