Povratak u Premijer ligu BiH

Da li Filip Arežina dolazi na Bilino Polje? 'Potpuno sam zdrav i željan izazova...'

Vezni fudbaler Filip Arežina ovog januara vraća se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Nekadašnji veznjak Željezničara, Zrinjskog i Mladosti prvi dio aktuelne sezone proveo je u HNL-u igrajući za ekipu Lokomotiva Zagreb. U novom klubu povrede su ga spriječile da pokaže šta zna i umije i više vremena je proveo van terena oporavljajući se nego na njemu.

U razgovoru za SportSport.ba govori o tom iskustvu.

"Sve je počelo kako se samo poželjeti može. Na pripremama u Holandiji sam protiv NAC Brede, Club Bruggea i Genka bio među najboljim igračima i pohvale su mi dolazile sa svih strana. Vidio sam da mogu igrati na tom nivou i izborio sam se za prvih 11. Odigrao sam prvo kolo protiv Dinama i onda mi je u drugom kolu protiv Rijeke napuknuo mišić. Iz prevelike želje prebrzo sam se vratio i povreda se obnovila. To je sada sve iza mene i aajvažnije je da sam zdrav, treniram već neko vrijeme i jedva čeka početak drugog dijela sezone", kaže Filip.

Obzirom da planira povratak u bh. fudbal, posljednjih dana obavio je razgvore s nekoliko naših klubova. Kao najozbiljniji kandidat da ga dovede spominje se zenički Čelik. Arežina na sve to kaže sljedeće:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što si tiče povratka u Premijer ligu BiH, imam nekoliko ozbiljnih ponuda, ali ne želim otkrivati detalje, nikoga imenovati i licitirati preko medija... Najbitnije za mene je da sam potpuno zdrav i željan novih izazova. Ubrzo ću saznati u kojem klubu nastavljam karijeru", kazao je Arežina.

Inače, radi se o fudbaleru koji je svojevremeno upisao i jedan nastup za A selekciju Bosne i Hercegovine i to na Kirin kupu tokom ljeta 2016. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.