Redsi ponosni i pored teškog poraza

Šta je Klopp poručio mladim momcima Liverpoola koji su sinoć teško poraženi?

Edmir Škorić

Najmlađa Liverpoolova ekipa koja je igrala jednu takmičarsku utakmicu poražena je sinoć u okviru četvrtfinala Liga kupa od Aston Ville s 5:0.

Zbog Svjetskog klupskog prvenstva Liverpool je morao da u sinoćnjem meču pruži šansu mladim igračima - prosječne dobi od 19 godina i 182 dana, a Villa je na kraju očekivano slavila.

Trener mlade ekipe Redsa Critchley preuzeo je dužnost vođenja tima jer je Jurgen Klopp otputovao u Katar na završnicu SP-a za klubove.

Poraz na Villa Parku jeste težak, rezultat je previsok, ali Critchley ističe da je bio ponosan stavom svojih igrača, a petorica njih su tek debitovali za Liverpoolov prvi tim.

"To je bio poseban trenutak. Ponašanje igrača Ville prema našim igračima cijelu noć bilo je prvoklasno. Menadžer Ville Dean Smith i John Terry ušli su u našlu svlačionicu sa posebnim riječima za naše momke i to je nešto što će s nama još dugo živjeti. To je bila vrhunska stvar", rekao je Critchley.

Šta im je menadžer Ville zapravo rekao?

"Rekao sam im da su zaista talentirana skupina igrača i jako su nam otežavali život. Siguran sam da ima puno igrača koji će narednih godina igrati Premier ligu. Poraz od 5:0 ne treba da ih slomi".

Na pitanje je li Klopp ponudio bilo kakav komentar, Critchley je rekao: "Imali smo neke informacije na poluvremenu od menadžera. U osnovi, on nam je rekao da nastavimo igrati onako kako igramo, da nastavimo biti hrabri. Gledao je (u Kataru) sa osobljem i igračima. Siguran sam da će biti ponosan na način na koji smo večeras igrali".

Bio je to prvi domaći poraz Liverpoola u sezoni, no ipak niko se na to neće obazirati s obzirom da nije igrao niko od 'glavnih' igrača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.