Kazne zbog pirotehnike

NSBiH nije štedio FK Željezničar, FK Sarajevo i FK Borac

Midhat Šljivak

Disciplinska komisija NSBiH odredila je kazne za premijerligaše nastale većinom zbog loše organizacije utakmica i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Najlošije od svih prošao je Željezničar. Plavi sa Grbavice su dobili čak tri kazne zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača, pa će ukupno u kasu Saveza uplatiti čak 10.000 KM.

Navijači Želje su baklje palili u utakmicama sa Širokim, Sarajevom i Veležom, a Disciplinska komisija nije imala milosti i sarajevski tim je ostao bez poprilične svote novca.

Kasa aktuelnog prvaka FK Sarajevo lakša je za 7.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na derbiju protiv Željezničara, a 6.500 KM kazne iz istog razloga dobio je banjalučki Borac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kazne od 1.500 KM zbog pirotehnike na tribinama uplatit će još Zrinjski, Čelik, a po 1.000 KM će u kasu saveza uplatiti Sloboda i Velež.

Također, kažnjena je i Zvijezda 09. Tim iz Stanišića će uplatiti 1.500 KM zbog loše organizacije meča protiv FK Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.