Turskom treneru je Olgun kao brat

Ozat: Čelik neće ispasti, bit će sigurno pojačanja

Na klupi NK Čelik u drugom dijelu sezone će biti Umit Ozat.

Ovaj nekadašnji turski reprezentativac je sa Čelikom potpisao jednoipogodišnji ugovor i bit će mu ovo ujedno prvi posao izvan Turske, a na Bilino polje dolazi na nagovor prijatelja i ujedno predsjednika kluba Aydina Olguna. 

Ozat (43) je danas u poslijepodnevnim satima sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo, što smo svakako iskoristili kako bismo razgovarali s njim o novom poslu i samim ambicijama na klupi Čelika.

"Ovo mi je drugi put da dolazim u BiH, prvi put sam tu bio sa reprezentacijom. Prije nego što sam došao raspitivao sam se o klubu, ima tu kvalitetnih fudbalera, a mogu najaviti i da ćemo se dodatno pojačati. U svakodnevnoj sam komunikaciji sa predsjednikom Olgunom", kazao nam je Ozat.

Nastavio je...

"Odmah sada idem u Zenicu kako bih upoznao stručni štab, a rado ću obaviti razgovore i s nekim od fudbalera, ovisno ko bude tu. Ostat ću sigurno nekoliko dana u Zenici. Što se tiče priprema, planirano je da startaju osmog januara, mada je moguće da budu i prije."

Najavio je i šta čeka fudbalere.

"Morat ćemo puno, puno raditi u narednom periodu kako bismo napravili dobre rezultate. Situacija na tabeli danas nije najbolja, ali ispasti nećemo", nada se Ozat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jasni su i motivi dolaska. 

"Sa Olgunom sam dugo vremena prijatelj, skoro smo kao braća. Meni je ovo izazov s obzirom da mi je kao treneru uvijek bio cilj da radim u inostranstvu. Imao sam i ponudu da idem u Azerbejdžan", poručio je Ozat koji je na klupi Čelika, podsjetimo, naslijedio Slavišu Božičića. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.