Bogataši traže pojačanja

Borba Reala i Cityja za fudbalera PSG-a koji ima druge planove

Admin Čaušević

Da su isti igrači na meti Real Madrida i Manchester Cityja uopšte ne treba da čudi s obzirom na ambicije ova dva kluba. 

Francuski mediji pišu kako su Kraljevi i Građani zainteresovani za brazilskog defanzivca Marquinhosa koji već godinama nastupa za PSG.

Marquinhos je s obzirom na svoje igračke karakteristike jedan od ključnih igrača za taktiku Thomasa Tuchela i sa pariškim Svecima ima čvrst ugovor do 2022. godine.

Predstavnici Cityja i Reala su već kontaktirali zastupnike 25-godišnjeg brazilskog reprezentativca, ali sve bi moglo biti uzalud.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, Marquinhos ima druge planove i njegov prioritet je produženje ugovora s aktuelnim prvakom Francuske.

Fudbaler koji može igrati i u veznom redu je u PSG stigao 2013. godine iz Rome za 31 milion eura. U rodnoj zemlji je igrao za Corinthians.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.