Utakmica bila prekinuta

Viralna fotografija iz Tanzanije: Pčele napravile haos na terenu i tribinama

Admin Čaušević

Viralna fotografija stiže nam iz Tanzanije, a glavni krivci za to su vjerovali ili ne - pčele. 

Naime, utakmica treće runde tamošnjeg Kupa između Young Africansa i Irinega Uniteda prekinuta je u 52. minuti kada je nastao haos na terenu i tribinama.

Na prvu bi neko pomislio da se radi o eksploziji ili nekoj prirodnoj nepogodi, međutim stadion Uhur u Dar-es-Salaamu je poharao roj pčela.

Neki igrači su legli na teren ili atletsku stazu, pojedini su počeli bježati u svlačionicu, dok je i publika na tribinama bježala kuda je stigla.

Prekid je trajao osam minuta, a svi se nisu uspjeli spasiti od uboda. Pojedini igrači su prijavili da su ih pčele ubole više puta, ali na svu sreću nije bilo ozbiljnih posljedica.

Inače, susret je završen rezultatom 4:0 u korist ekipe Young Africans.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.