Galaxy može i bez Beckhama

Prvi poraz Ubiparipovićevog Red Bulla

Nova sezona u MLS-u polako se zahuktava. Ovog vikenda igrane su utakmice trećeg kola nakon kojeg jedino Galaxy ima sve pobjede. Prvi poraz doživio je klub jedinog našeg igrača u MLS-u, New York Red Bull.

Siniša Ubiparipović je odigrao svih devedeset minuta u prvom porazu New York Red Bulla ove sezone. Njegov tim je poražen na gostovanju kod Chivasa u Los Anglesu sa 2:0. Prvo poluvrijeme je završilo bez golova, a već u 47. minuti Bouna Coundoul je autogolom donio prednost Chivasu. Prvu pobjedu domaćem timu potvrdio je Andres Padilla u 90. minuti.

Drugi klub iz LA-a igra odlično i bez Beckhama. Galaxy je na gostovanju kod Houstona upisao treću pobjedu sezone. U pobjedi Galaxyja od 2:0 oba pogotka postigao je Edson Buddle.

Sebastien LeToux zlatnim slovima će biti upisan u historiju Philadelphia Uniona. Klub koji igra svoju prvu sezonu slavio je prvu pobjedu protiv DC Uniteda sa 3:2, a s va tri pogotka postigao je Francuz.

Razočaravajući pčetak nove sezone ima Chicago koji ni nakon tri kola nema pobjede. Chicago je u ovom kolu poražen kući od San Josea sa 1:2, a New England je zahvaljujući tr gola Zacka Schilawskog pregazio Toronto sa 4:1. Utakmica između Dallasa i Columbusa je završila 2:2.

Kansas City je upisao i drugu pobjedu iz toliko mečeva. Kei Kamara je u 49. minuti utakmice bio jedini strijelac za Kansas, a utakmica između Real Salt Lakea i Seattlea završen aje rezultatom 2:2. Soundersi su imali prednost sve do posljednje minute kada je Alvaro Saborio poravnao na 2:2.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.