Disciplinska komisija kaznila klub s Pecare

NK Široki Brijeg saznao kaznu zbog slučaja 'Praljak'

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je Široki Brijeg zbog slučaja 'Praljak'.

Navijači ovog kluba su tokom utakmice protiv Zvijezde 09 postavili transparent podrške i fotografiju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, a delegat susreta je nakon toga igrače poslao u svlačionicu.

Kada je fotografija skinuta, susret se nastavio, a nekoliko sedmica kasnije stigla je i kazna za klub s Pecare.

Sjeverna tribina ovog stadiona bit će zatvorena naredne tri utakmice a osim toga klub će u kasu Nogometnog saveza morati uplatiti 3.000 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki će zbog ove kazne bez navijača na sjevernoj tribini biti u susretima protiv Borca, Zrinjskog i na prvom meču trećeg kruga Premijer lige BiH. Također, moguće je da jednu utakmicu odrade i u četvrtfinalu Kupa BiH ukoliko budu domaćini.

Inače, Širokobriježani su prvi dio sezone u Premijer ligi završili na 7. poziciji sa 27 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.