Barcelona već u januaru može dogovoriti dolazak Gomesa narednog ljeta

Katalonci bi mogli iskoristiti situaciju u engleskom klubu

Barcelona u januaru krade Unitedu velikog talenta?

S. Pašalić

Manchester United bi vrlo lako mogao ostati bez jednog od svojih najvećih talenata.

Naime, 19-godišnji Angel Gomes ima ugovor sa ovim klubom do ljeta naredne godine i još uvijek nije potpisao novi.

Mladi igrač je ove sezone odigrao pet utakmica za prvi tim Uniteda, od čega su tri nastupa bila u Evropskoj ligi.

Engleski mediji su u oktobru pisali da će Crveni đavoli ponuditi novi ugovor Gomesu, a za to vrijeme je Barcelona pokazala interes da ga dovede.

S obzirom da igraču Uniteda ugovor ističe narednog ljeta, Katalonci imaju pravo već u januaru da pokušaju postići dogovor s njim kako bi on nakon toga stigao na Camp Nou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već u maju ove godine su se pojavile informacije kako je Barcelona zainteresovana za mladog igrača koji je bio kapiten reprezentacije Engleske do 16, 17 i 18 godina, a sada su šanse da potpiše za Katalonce još veće.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.