Dvije godine ne može igrati

Nemanja Vejnović suspendovan zbog namještanja utakmica

Midhat Šljivak

Bivši fudbaler Zvijezde 09 Nemanja Vejnović osuđen je za namještanje utakmica.

Vejnović je u septembru ove godine pred sudom u Bijeljini osuđen na tromjesečnu zatvorsku kaznu, te novčanu kaznu od 500 KM zbog učešća u namještanju utakmica.

Sada je svoj sud donio i NSBiH. Vejnović je po odluci NSBiH zbog učešća u neregularnostima suspendovan na dvije godine iz bilo kakvih fudbalskih aktivnosti.

Kazna za ovog fudbalera počinje od 23. decembra kada je odluka donesena, pa Vejnović u ovom periodu neće moći da nastupa u bilo kojem takmičenju.

Vejnović je posljednji angažman imao u Modriči, a prije Zvijezde 09 nastupao je za brojne timove u Bosni i Hercegovini, među kojima su Slavija, Rudar Prijedor, Borac, Tekstilac...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.