Dva tima u gostima prespavala prvi dio sezone, Željezničar najučinkovitiji
Sloboda polusezonu završila porazom od Borca

Plavi osvojili 15 bodova

Dva tima u gostima prespavala prvi dio sezone, Željezničar najučinkovitiji

A. Čaušević

Završen je prvi dio polusezone Premijer lige. Nakon 19 odigranih kola najuspješnije je Sarajevo koje je osvojilo 36 bodova. 

S obzirom na neparan broj kompletiranih kola svi timovi nemaju identičan broj odigranih utakmica u gostima.

Najuspješniji gost je trenutno je Željezničar sa 15 bodova iz devet utakmica. Plavi su na strani u nekim mečevima pružili zaista odlične partije. Izdvajaju se pobjede nad Slobodom (0:4) i Sarajevom (1:3).

Velež je sljedeći najbolji gost sa 14 bodova. Rođeni su trenutno na dva vezana trijumfa protiv Radnika (0:1) i Željezničara (0:2). Po 12 bodova sa gostovanja su donijeli Radnik i Sarajevo koji zajedno s Mostarcima spadaju u grupu timova od po 10 odigranih utakmica u gostima.

Dvocifren broj bodova kući su donijele još tri ekipe: Tuzla City (11), Borac (11) i Široki Brijeg (10).

Zrinjski je ekipa koja je možda i najviše razočarala na gostujućim susretima. Plemići su van Mostara upisali čak pet poraza te osvojili osam bodova uz gol-razliku 5:6.

Čelik na svom kontu ima sedam bodova, a Zeničani su u seriji od šest uzastopnih poraza van Zenice. Sredinom augusta su remizirali sa Zvijezdom (2:2) u Ugljeviku. Mladost DK je u gostima do sada osvojila šest bodova.

Pošto još uvijek ne znaju za pobjedu na strani za dva tima se može reći da su prespavala prvi dio sezone. To su Sloboda i Zvijezda 09.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je na Tušanj s gostujućih utakmica uspjela donijeti četiri boda i to zahvaljujući remijima protiv Željezničara (2:2), Zvijezde 09 (1:1), Čelika (0:0) i Veleža (2:2).

Zvijezda 09 je upisala svih devet poraza uz poražavajuću gol-razliku 1:23. Ekipa iz Semberije je zabila samo jedan gol u porazu od Čelika s 2:1.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

jugjejedan
Velik li si Šampione....i pored svega 1....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi