Ko će pojačati napad Katalonaca?

Novo ime na Barceloninoj listi želja

Ako je vjerovati pisanju Diario Sporta, Barcelona je naciljala još jednu potencijalnu metu kada je u pitanju pojačanje u napadu.

Riječ je o mladom napadaču holandskog PSV-a, Donyellu Malenu.

Malen je ove sezone već postigao 17 golova u dresu PSV-a, a na naslovnicama evropskih sporskih listova se našao kada je u pobjedi svog tima nad Vitesseom od 5:0 postigao svih pet golova.

Ovaj 20-godišnjak je u PSV stigao iz Arsenala 2017. godine, a do prvog tima i značajne minutaže je došao prošle sezone koju je završio sa 11 golova na svom kontu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjeruje se da je sada Malen novo ime na spisku potencijalih pojačanja Barcelone kada je pozicija špica u pitanju. Naime, već odavno čelnici Barce tragaju za Suarezovom zamjenom.

Vrlo vjerovatno će Barcelona novog napadača dovesti narednog ljeta, a možda to upravo bude Donyell Malen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.