Gest za svaku pohvalu

Goran Marković i njegova porodica nisu zaboravljeni

Samir Mlaćo

Sredinom oktobra ove godine velika tragedija zadesila je porodicu Marković. Naime, Goran Marković, nekadašnji član Željezničara, Jedinstva, Metalleghea, Radnika i Zrinjskog, smrtno je stradao u padu sa petog sprata dok je popravljao roletnu na prozoru svog stana.

Preminuo je u 33. godini, a navijači Željezničara te FK Željezničar odali su mu počast na narednoj utakmici svog tima i sada su ponovo pokazali da ga nisu zaboravili.

Naime, kćerke pokojnog Markovića dobile su poklone od navijača Željezničara i članova Udruženja 1921, što ih je posebno obradovalo.

"Danas su naše curice pimile blagdanske poklone. To nas je baš razveselilo i pogodilo u pozitivnom smislu", kazala je za SportSport.ba Goranova supruga Kristina.

U akciji sa Željinim navijačima sudjelovao je i nekadašnji Goranov saigrač iz FK Željezničar Milan Ćulum.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, da su i ranije navijači i to ne samo Željezničara, već i Sarajeva, Čelika, Slobode, Zrinjskog, Veleža i ostalih bh. klubova često učestvovali u humanitarnim akcijama. Svakako ne treba zaboraviti i dane kada su BiH pogodile velike poplave, te da su tada upravo navijači bh. klubova bili ti koji su prvi pritekli u pomoć onima koje su ove poplave pogodile.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.