Čeka ga mnogo posla

Perica Đorđević sportski direktor FK Zvijezda 09

Samir Mlaćo

Pored Edina Murge koji će pojačati igrački kadar, Zvijezda 09 je dobila novo pojačanje u organizaciji kluba.

Naime, na mjesto sportskog direktora bh. premijerligaša stigao je nekadašnji član Željezničara Perica Đorđević.

"Glavni razlog mog dolaska u Zvijezdu 09 je porodica Stanišić sa kojom sam dugogodišnji kućni prijatelj. Što se tiče sportskog plana tu je izazov da zajedno uradimo ono što je za druge nemoguća misija, a to je opstanak u najelitnijem BH takmičenju, Premijer ligi.
Smatram da Zvijeza 09 to zaslužuje i već od danas krećemo da radimo na tom planu. Ako budemo svi dali 120 posto od naših mogućnosti, što ću i zahtjevati, vjerujem da rezultat neće izostati. Ako mi budemo predano radili svoj posao onda možemo očekivati i da će nas i Bog nagraditii da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve“, kazao je Đorđević.

Dres Željezničara Đorđević je nosio od 1982. do 1986. godine, a igrao je i u Švicarskoj. Radio je kao glavni skaut za Balkan za ekipu HSV-a. Bio je i direktor slovenačkog NK Krško.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.