Potpisao ugovor

Ivan Lendrić se vratio u FK Željezničar! · Zvanično

Endin Čaušević

Ivan Lendrić je nakon prvog dijela sezone Premijer lige BiH odlučio napustiti mostarski Zrinjski.

Ovaj 28-godišnji napadač je nakon prvog dijela sezone odlučio sporazumno raskinuti saradnju s Plemićima, ali će ostati u Premijer ligi BiH jer se vraća u bivši klub.

Lendrić je danas zvanično potpisao ugovor sa ekipom Željezničara za koju je s dosta uspjeha igrao prije nekoliko godina. Pregovori su trajali nekoliko sedmica, a na kraju su Lendić i Željo uspjeli postići dogovor, te ćemo ovog napadača gledati na Grbavici u narednom periodu.

On je u prvom dijelu sezone za Zrinjski odigrao 24 utakmice u svim takmičenjima i uspio je postići šest golova. Na Grbavicu stiže umjesto Sulejmana Krpića koji je nedavno napustio Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Lendrić je ponikao u dresu Hajduka, a pored Zrinjskoj i Željezničara još je nastupao za Zulte Waregem, Lokomotivu, Kapfenber, Sudtirol, Celje, Milsami, APK, Lens, Olimpiju i Hermannstadt.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.