NBA liga

Melo pogodio za pobjedu Portlanda protiv prvaka, Lakersi razbili Knickse

Midhat Šljivak

Portland Trail Blazersi pobijedili su kao gosti aktuelne prvake Toronto Raptorse rezultatom 101:99.

U zaista odličnoj utakmici na kraju je presudio legendarni Carmelo Anthony, koji je odigrao najbolji meč sezone i pogodio je za pobjedu Trail Blazersa na tri sekunde do kraja meča.

Raptorsi su kontrolisali igru u prvoj dionici. Imali su plus devet nakon 12 minuta igre (24:15), razlika je išla i do plus 14 tokom druge dionice, da bi domaći tim na odmor otišao sa 10 poena prednosti, 56:46.

S obzirom na to da su Raptorsi kontrolisali igru i u nastavku, niko nije ni slutio da će Portland doći do preokreta. Ipak, odličnom završnicom meča Trail Blazersi dolaze do izjednačenja, a zatim i poenima Anthonyja i do pobjede.

Melo je odigrao sjajan meč. Ubacio je 28 poena i imao je sedam skokova, a odlični su bili Lillard sa 20 poena i devet skokova, te Hassan Whiteside sa 14 poena i 16 skokova. Kod Raptorsa Kyle Lowry je imao 24 poena i 10 skokova.

U duelu starih rivala LA Lakersa i New York Knicksa nije bilo dileme ko će pobijediti. Knicksi su bili potpuno nemoćni u Staplesu i poraženi su 117:87.

LeBron James je bio potpuno nezaustavljiv za tim iz Velike jabuke, a susret je završio sa 31 poenom, te sa po pet skokova i asistencija. Kod Knicksa RJ Barrett je ubacio 19.

Treba svakako istaći da Džanan Musa nije dobio šansu za igru u porazu Brooklyn Netsa protiv Oklahome nakon produžetka, 103:111.

NBA rezultati:

Cleveland - Detroit 113:115
Toronto - Portland 99:101
Brooklyn - Oklahoma 103:111pp
Memphis - Minnesota 119:112
Phoenix - Sacramento 103:114
LA Lakers - New York Knicks 117:87

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.