Sloboda počinje s pripremama

Crnogorac: Bit će odlazaka i dolazaka

Fudbaleri Slobode danas započinju s pripremama za drugi dio sezone.

Na stadionu Tušanj novoizabrani trener Gradimir Crnogorac je održao prozivku na kojoj su se pojavili gotovo svi fudbaleri, izuzev Omara Pršeša i Armina Hodžića, koji su napustili klub, a prisutno je i nekoliko novih imena.

Izvjesno je da će Slobodin dres u nastavku sezone nositi još Said Husejinović koji dolazi iz gradskog rivala Tuzla Cityja, a na prozivci su bili prisutni još dojučerašnji igrač Triglava Elvedin Herić te Nikola Marinković koji je igrao u Švicarskoj.

Uoči prvog treninga trener Crnogorac je javnost informisao o planu i programu priprema.

"Za početak ćemo raditi na Tušnju i tu ćemo biti sve dok nam budu dozvoljavali vremenski uslovi. Od iduće sedmice imamo ljekarske preglede. Doći će i dosta igrača na probu, nadam se da će neko da se nametne, a bit će, naravno, i nekih odlazaka i dolazaka. Za sada su naše redove napustili jedino Hodžić kojem je istekao ugovor i Pršeš koji je izrazio želju da se okuša u novoj sredini", kazao je Crnogorac, pa nastavio:

"Što se tiče druge faze priprema, najvjerovatnije ćemo ići u toplije krajeve, čekamo još neke ponude. Odlučit ćemo šta će biti najbolje za nas..."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osvrnuo se i na očekivanja od drugog dijela sezone.

"Znate i sami da smo u nezavidnom položaju. Pokušat ćemo kroz ove pripreme da napravimo dobar tim koji će, nadam se, ostati u ligi. Sloboda to zaslužuje. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama uspjeti u tome", rekao je, između ostalog, trener Slobode.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.