Do sada nezabilježeno

Najveći paradoks španskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji

Admin Čaušević

Španski fudbalski savez je prije nekoliko mjeseci odlučio da promijeni format tamošnjeg Superkupa. 

Čelnici fudbala u Španiji su odlučili da se za trofej takmiče četiri ekipe i to finalisti Kupa te dvije prvoplasirane ekipe iz prvenstva.

Na prvom mini turniru u Saudijskoj Arabiji nastupili su Barcelona kao prvak, Valencija kao osvajač Kupa te Atletico Madrid i Real Madrid koji su popunili upražnjena mjesta.

U prvom polufinalu su se sastali Real i Valencija. Kraljevi su dobili sa 3:1. Drugi polufinalni par činili su Barcelona i Atletico koji je slavio sa 2:3.

Ovo znači da ekipe koje praktično trebaju odlučivati o osvajaču trofeja - prvak i pobjednik Kupa to neće biti u prilici što je i najveći paradoks ovakvog sistema takmičenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U finalnom susretu će tako igrati madridski rivali Atletico i Real, taj susret se igra u u nedjelju.

Bit će to prvi put u historiji španskog Superkupa da prvi trofej u novoj sezoni ne osvoji jedan od osvajača trofeja iz prethodne sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.