Zaglavio u Njemačkoj

Bivši igrač Željezničara u problemu: Tri dana pokušava doći na trening...

Kriza koja vlada u Iranu odrazila se i na fudbalere koji igraju u tamošnjem prvenstvu.

Na Bliskom istoku strahuju od novog rata nakon što su američke snage prošle sedmice ubile iranskog vojnog zapovjednika, a zbog cijele situacije put do Teherana je otežan mnogima, pa i fudbalerima koji tamo igraju.

Jedan od njih je i nekadašnji golman Željezničara Božidar Radošević (30). Fudbalski put ga je odveo u Perspolis u kojem nastupa još od 2016. godine, no posljednjih dana bezuspješno pokušava da dođe u Iran kako bi nastavio s treninzima. Objavio je to i na svom Instagram profilu.

"Dragi prijatelji i navijači Perspolisa...Ne znam gdje bih započeo...Tri dana sam u Njemačkoj, u Frankfurtu i pokušavam doći u Teheran kako bih nastavio svoje treninge s klubom", napisao je Radošević na Twitteru i dodao:

"Nažalost, to u ovom trenutku nije moguće. Putovao sam jučer i bili smo dva sata u zraku, ali smo se morali okrenuti i vratiti na frankfurtski aerodrom. Žao mi je i nadam se da ću u sljedećih nekoliko dana naći način da dođem i nastavim s treninzima."

Radošević je u Željezničaru bio od januara do juna 2010 godine. Na Grbavici je boravio kao posuđen igrač Hajduka, a kako je u klubu tada imao konkurenta u vidu Ibrahima Šehića, na prste se mogu izbrojati njegovi nastupi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.