Zakarić slobodan u izboru novog kluba: "Bilo je kontakta sa Željezničarom"

Vraća li se ofanzivac na Grbavicu?

Zakarić slobodan u izboru novog kluba: "Bilo je kontakta sa Željezničarom" · Intervju

A. Čaušević

Goran Zakarić je u potrazi za novim angažmanom nakon što je okončao višemjesečnu avanturu u rumunjskoj ekipi Universitatea Craiova.

S obzirom na jaku reputaciju za bh. standarde odmah po saznanju da je postao slobodan igrač Zakarića su kontaktirali mnogi klubovi što je ovaj fudbaler potvrdio i u razgovoru za SportSport.ba.

"Mogu reći da je bilo kontakta, ali ništa specijalno. Ne bih iznosio detalje, sigurno se javljalo dosta ljudi, bilo je poziva iz mnogih klubova", kazao je Zakarić.

Posljednji klub u BiH bio mu je Željezničar, a među onim koji su se raspitivali je i klub sa Grbavice.

"Zvali su me, ali nije bilo ništa konkretno. Pitali su me za moju situaciju jesam li slobodan igrač, imam li čiste papire, ali Željezničar nije jedini koji me kontaktirao", otkrio je ovaj 27-godišanjak.

Kako kaže prioritet mu je nastavak karijere u nekom od inostranih klubova.

"Pa sigurno želim nastaviti u inostranstvu, ali niko ne zna šta nosi budućnost. Bilo je dosta poziva iz Hrvatske i Turske, više informacija ću imati u narednim danima."

Zakarić nam je otkrio kako su mu svi zainterosovani postavili praktično isto pitanje. Zanimalo ih je li slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja sam slobodan igrač i imam čiste papire, tražim novi klub koji neće morati platiti obeštećenje i nadam se da ću pronaći nešto što će zadovoljiti i mene i klub", rekao je povremeni reprezentativac BiH.

Zakarić je dodao i to da će ime novog kluba vjerovatno saznati u narednih desetak dana.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ljacmu1
Iz ove lige tko ode, vraća se nakon polusezone.
13 3
hRASNICArULES
Na kraju ce biti ko sa transferom Lendrica u Japan :) Ali kakvu ekipu Amar pravi to je strašno ...
11 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi