Zakazan i prvi trening

Amar Osim proziva u srijedu

S. Mlaćo

Od srijede će u pogonu biti i nogometaši Željezničara.

Plavi će u 12 sati na Grbavici obaviti prvi trening, a prije toga je zakazana prozivka.

"Naš tim će u srijedu započeti pripreme za proljetni dio sezone. Stručni štab će prvo obaviti prozivku, a potom će ekipa odraditi trening na Grbavici. U četvrtak i petak će Plavi obaviti ljekarske preglede i trenirati u hotelu Hills koji sadrži sale na umjetnom travom i parketom.

U nedjelju, 19. januara Plavi će u jutarnjim satima otputovati u Međugorje gdje će se pripremati do 30. januara. Tokom boravka u Sportskom centru Circle, Željo će odigrati tri pripremne utakmice. Prvu već 21. januara protiv Veleža, zatim 25. januara protiv Širokog Brijega, a posljednju provjeru u ovom dijelu priprema naš tim će imati sa Rudešom 29. januara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar 31. januara odlazi na dvanaestodnevne pripreme u Antaliju. Plavi su zakazali tri provjere, 3. februara je susret sa Olimpijom, 5. februara sa Akhmatom, a 10. februara sa ukrajinskom Zoryom. Generalnu provjeru pred nastavak sezone Željo će imati 15. februara kada će u Međugorju igrati sa Zrinjskim", saopštili su sa Grbavice plan priprema.

Kako je već poznato, Plavi su do sada angažovali Ivana Lendrića i Aleksandra Jovanovića,  a klub su napustili Sulejman Krpić,  Enes Sipović i Asim Zec, dok je na posudbu u Slobodu otišao Haris Hajdarević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.