Katalonci imaju novog trenera

AS sastavio Setienovih 11: Revolucija čeka Barcelonu

Admin Čaušević

Da se nikad ne zna šta donosi sutra pokazje primjer Quique Setinea koji je u ponedjeljak pazio na krave, da bi u utorak trenirao igrače Barcelone. 

Setien je pomalo iznenađujuće u ponedjeljak navečer imenovan za šefa stručnog štaba Barcelone. Kao svaki trener tako će i on donijeti određene novitete.

Prema predviđanju madridskog lista AS Barcelonu čeka revolucija dolaskom Setienea na klupu jer se radi o treneru koji preferira 3-5-2.

AS predviđa kako će na golu biti nedodirljivi Marc-Andre Ter Stegen, dok će tri šopera činiti Langlet, Pique i Umtiti.

Na poziciji lijevog bočnog bi igrao Jordi Alba, dok bi po desnoj strani ordinirao Semedo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Busqetsu bi očekivano pripala pozicija defanzivnog veznog. Lijevi vezni bi bio De Jong, a Messi bi igrao desnog veznog s tim da bi bio nešto ofanzivniji.

Napad bi predvodili Griezmann i Suarez koji će pauzirati narednih nekoliko mjeseci pa je iz tog razloga nerealno očekivati da Barcelona igra u ovakvom sastavu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.