Argentinac iznenadio odabirom

Messi otkrio ko je najteži defanzivac protiv kojeg je igrao: Jeste li čuli za njega?

Leo Messi važi za jednog od najboljih, ako ne i najboljeg fudbalera svih vremena pa kad vas takav igrač pohvali da ste dobar defanzivac, onda je to najbolji kompliment koji možete dobiti. 

Zvijezda Barcelone govorila je u intervjuu za magazin DAZN o najtežem protivniku koji ga je ikada čuvao na fudbalskim terenima i tom prilikom je šokirao odabirom.

"Jedan igrač iz Girone, Maffeo (Pablo). On je pretjerivao", kazao je Messi misleći na to da je Maffeo bio baš naporan i dosadan, samim tim i težak rival dok ga je čuvao kao igrač koji je striktno bio zadužen za to.

Inače, Maffeo je 22-godišnji bek koji je član Stuttgarta, ali je u Gironi na posudbi. Inače, svojevremeno je bio član i Manchester Cityja u kojem nije dobijao šansu za igru pa je često išao na posudbe upravo u Gironu.

Ipak, obzirom da je još uvijek vrlo mlad predviđa mu se dobra karijera, a ove sezone je standardan u Segundi gdje je upisao 19 utakmica i zabilježio dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi dodaje da mu nikada nije smetalo što su protivnički defanzivci agresivni, sve dok mu ne oduzimaju loptu.

"Nikada se nisam žalio na to. Mislim da su kontakti i udarci sastavni dio fudbala. Smeta mi jedino kada onaj koji startuje ima lošu namjeru. Ako to nije slučaj, onda su te stvari sastavni dio igre i ne uzimam to za zlo", poručio je Messi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.