Ince nije uspio

Paul Ince ponovo bez kluba

Jedna od legendi engleskog fudbala Paul Ince na kraju sezone će napustiti klupu člana League One, Milton Keynes Donsa, a razlog je taj što nije uspio klub uvesti u viši rang takmičenja.

MKD se trenutno nalazi 12 bodova iza šestoplasiranog Huddersfielda koji bi trebao ići u playoff. Pored slabih rezultata kluba Ince se suočava i s optužbama za grubu igru njegovih igrača.  Njegovi igrači su skupili 124 žuta i 4 crvena kartona, čak 45 više žutih kartona od drugog najgrubljeg tima. Paul Ince je ove sezone bio suspendovan od strane FA-a zbog nedoličnog ponašanja na klupi.

42-godišnji Ince je na početku karijere vodio MKD i uveo ih iz Two u One ligu, nakon čega je preuzeo klupu Blackburna u kojem je nakon 17 utakmica dobio otkaz. Prošlog ljeta je ponovo preuzeo klupu MKD-a, ali nije uspio u nakani da klub uvede u Championship.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.