United u šesnaestini finala FA Cupa

Juan Mata za pobjedu Crvenih đavola

Manchester United se plasirao u šesnaestinu finala FA Cupa nakon što je večeras na Old Traffordu porazio Wolves sa 1:0 u ponovljenom meču. 

Solskjaer je na ovom susretu izveo izmještan sastav. Šansu je dao fudbalerima koji nisu tako često igrali u prvoj postavi ove sezone kao što su Romero, Matić ili Mata, a na kraju ga je upravo ovaj posljednji obradovao.

Juan Mata je pogodio za pobjedu Manchester Uniteda u 67. minuti i to nakon asistencije Martiala. Do kraja su gosti izmjenama pokušali promijeniti stvari i izbjeći poraz, ali bezuspješno.

Podsjetimo, u prvom meču na Molineux Stadionu bilo je 0:0 pa je ova minimalna pobjeda Crvenim đavolima bila dovoljna za prolazak dalje.

United će u šesnaestini finala igrati protiv boljeg iz meča Watford - Tranmere. Prvi susret tih timova okončan je 3:3 i oni će također igrati ponovljeni meč.

Ponovljeni meč 1/32-finala FA Cupa:

Manchester United - Wolves 1:0 (Mata 67')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.