Stigao iz Travnika

Berin Čatić potpisao za FK Velež · Zvanično

E. Čaušević

FK Velež ove zime napravio je nekoliko promjena u igračkom kadru.

Rođeni su pred početak priprema za drugi dio sezone Premijer lige BiH u svoje redove doveli Samira Radovca i Omara Pršeša. No, mostarski klub objavio je danas da je stiglo novo pojačanje.

Naime, karijeru u Veležu nastavit će mladi napadač Berin Čatić koji u ovaj klub stiže iz Travnika. Radi se o talentovanom igraču koji je za prvi tim Travnika debitovao ove sezone u Prvoj ligi FBiH.

Na sebe je skrenuo pažnju Veleža koji ga je odlučio angažovati i sigurno da će dobiti šansu da se što bolje razvija. Čatić je imao nekoliko ponuda, ali su Rođeni bili najbrži i sigurno njega vide kao standardnog prvotimca u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je s Veležom potpisao ugovor na pola godine uz opciju da isti produži na još tri godine.

Čatić je u prvom dijelu sezone u dresu Vezira odigrao 16 utamica u svim takmičenjima, te je postigao šest golova i upisao je jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.