Zašto je Urdinov završio karijeru s 28? 'Pokrećem privatni biznis...'

Napustio Velež

Zašto je Urdinov završio karijeru s 28? 'Pokrećem privatni biznis...'

Ljubitelje fudbala koji prate Premijer ligu Bosne i Hercegovine iznenadila je danas vijest da je Makedonac Yani Urdinov završio karijeru. 

On je bio član Veleža od ljetos te je pružao dobre partije, ali danas je objavljeno kako je došlo do raskida saradnje na želju igrača.

Urdinov, koji ima samo 28 godina, završio je karijeru a u razgovoru za SportSport.ba otkrio je razlog.

"Tokom pauze koju smo imali preko zime bio sam kući sa djecom i ženom. Kad sam se vratio rekao sam ljudima iz kluba da više neću da se bavim fudbalom. Sada pokrećem vlastiti biznis, odlučio sam da mi je najljepše kući sa ženom i djecom. Super mi je bilo u Veležu, klubu želim zaista sve najbolje".

"Imao sam super odnos s Feđom, super mi je bilo ovdje, Sa svim momcima. U ovom klubu je najbolja atmosfera od svih klubova u kojima sam igrao. To će mi faliti. Izvagao sam šta će biti bolje za mene, i izabrao sam porodicu".

Govorio je malo detaljnije o privatnom biznisu kojeg želi pokrenuti:

"Pa kupio sam nekoliko poslovnih prostora i otvorit ću neke prodavnice", kazao je Urdinov.

U Premijer ligi BiH je igrao i 2013. godine kao član Željezničara. Ima li razlike u kvaliteti danas u odnosu na taj period?

"Puno je ozbiljnija liga i u platama i u svemu, sve je redovnije. Tereni su bolji također, sve pohvale".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koliko može Velež do kraja sezone?

"Pa mislim da može mnogo, posebno ako dobije ovaj prvi meč na proljeće. Ja ću ih pratiti, naravno. Imaju šansu da uđu u Evropu. Ove sezone je prvenstveni cilj bio opstanak, misim da je to sada izboreno i treba ganjati neko iznenađenje ako je moguće", poručio je na kraju razgovora ovaj defanzivac.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Koliko Velez placa moras prekinuti karijeru da bi se prehranio, da mu je plata kao Igracima Sarajeva, Zelje,Zrinjskog,Čelika, Borca preko 5000 KM jos bi on igrao nego ne zivi se od 800 KM Velezovih
7 10
1981mostar
nije jani sve redovnije, nego si igrao u organizovanijem klubu nego 2013, nema kvartalno placanje i "kasnice al ce bit" plata
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi