Foto: RTVSLO.SI

Zanimljivo ime se povezuje sa Mostarcima

Slovenac pred vratima HŠK Zrinjski?

S. Grebović

Fudbaleri Zrinjskog su u ponedeljak krenuli sa pripremama za drugi dio sezone u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Treneru Žižoviću odazvala su se 33 igrača među kojima je bilo nekoliko fudbalera iz juniorskog pogona, te nova/stara lica u svlačionici šesterostrukog prvaka, Nemanja Bilbija, Miloš Filipović, te golman na posudbi iz zagrebačkog Dinama Dinko Horkaš i desni bočni Josip Ćorluka koji je stigao iz Domžala.

Njima bi se mogao pridružiti još jedan igrač, a riječ je o Luki Majcenu.

Slovenac je trenutno član Triglava, a ove je sezone devet puta tresao protivničke mreže na šesnaest odigranih utakmica.

Treba napomenuti da 30-godišnji napadač nikada nije igrao van domovine i eventualni dolazak pod Bijeli Brijeg bi mu bio prvi inostrani angažman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U dosadašnjoj karijeri nosio je dresove Interblocka, Ivancna Gorice, Rudar Velenja, Kopera i Krke, a u Zrinjskom bi mu konkurencija na poziciji klasičnog napadača bio jedino Petar Kunić.

Plemići su na zimsku pauzu otišli sa pete pozicije sa 31 osvojenim bodom, a u prvom kolu u ovoj godini će gostovati ekipi Čelika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.