EPA

Bio bi veliko pojačanje

Borac mjerka i Babića · Saznajemo

Čelnici Borca iz Banjaluke zadnjih dana rade punom parom.

Nakon što su dogovorili produženje saradnje s najboljim igračem Stojanom Vranješom, sada uveliko rade na tome da nađu nova, velika, pojačanja i napadnu sami vrh premijerligaške tabele.

Sa Borcem se povezuje brazilski fudbaler Vinicius Araujo koji je ranije igrao za klubove poput Valencije, Standarda i Zaragoze, ali nije jedino zvučno ime koje bi ove zime moglo stići u Platonovu ulicu.

Na radaru Borca se, prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, nalazi i 23-godišnji defanzivac Crvene Zvezde Srđan Babić koji je fudbalsku abacedu naučio upravo u banjalučkom klubu. Veoma mlad Babić se otisnuo u Srbiju gdje je u međuvremenu došao i do Crvene zvezde, ali kako na Marakani na njega ne računaju previše, čelnici Borca razmatraju opciju da ga dovedu na posudbu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac nije jedini koji se interesuje za Babićeve usluge. Ranije su mediji u Srbiji pisali kako ga u svoje redove želi dovesti i turski prvoligaš Goztepe.

Kroz karijeru Babić je, podsjećanja radi, još imao priliku nastupati za Vojvodinu i Real Sociedad. Također bio je i mladi reprezentativac Srbije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.