Foto - EPA

Postigao hat-trick za 20 minuta

Nezapamćen debi: Haaland ušao i napravio čudo u dresu Borussije!

Midhat Šljivak

Erling Haaland danas je debitovao za Borussiju iz Dortmunda u pobjedi nad Augsburgom rezultatom 3:5.

Nestvaran meč vidjeli smo na WWK Areni, a na kraju je velikan iz Dortmunda na krilima 19-godišnjeg Norvežanina stigao do nevjerovatnog preokreta i pobjede.

Gubila je Borussija 2:0 i 3:1 u ovom meču, ali onda je na teren došao Haaland u 56. minuti, a već tri minute kasnije postiže gol za 3:2.

Dvije minute kasnije Sancho je izjednačio na 3:3, a zatim na scenu ponovo stupa Haaland.

Prvo je fantastični napadač pogodio za 3:4 u 70. minuti meča, a zatim je u 79. minuti riješio pitanje pobjednika za konačnih 3:5.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaista nezapamćen debi jednog fudbalera u dresu Borussije, a interesantno je svakako da je Haaland i na debiju u Ligi prvaka zabio hat-trick.

Kakav igrač.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.