Redsi imaju prednost

Najveća utakmica engleskog fudbala se u prvom poluvremenu pretvorila u igru mačke i miša

Admin Čaušević

Nakon prvih 45 minuta derbija na Anfieldu Liverpool ima minimalnu prednost nad Manchester Unitedom. 

Iako slovi za najveću utakmicu engleskog fudbala u prvom poluvremenu duel na Anfieldu i nije potvrdio taj epitet, prvenstveno zbog superiornosti Redsa.

Duel Liverpoola i Manchester Uniteda je u većem dijelu prvog poluvremena izgledao poput igre mačke i miša jer su domaći bili ti koji su se pitali za sve.

Osim gola Virgila van Dijka Redsima su i opravdano poništena dva gola nakon konsultacija s VAR-om, a kolosalnu šansu da udvostruči vodstvo u finišu prvog dijela imao je Sadio Mane kada je njegov udarac odbranio David De Gea.

Za prvih 45 minuta Crveni đavoli su uspjeli stvoriti jednu pravu priliku kada je Andres Pereira zakasnio na drugoj stativi i iz blizine nije poslao loptu u mrežu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.