Odličan transfer bh. ofanzivca

Marin Jurina ima novi klub, Čeliku obeštećenje · Zvanično

Marin Jurina, 26-godišnji bh. ofanzivac, je i zvanično realizovao transfer u redove mađarskog prvoligaša, Mezokovesd Zsoryja.

Jurina je od ljeta 2019. godine boravio na posudbi u makedonskom Shkupiju, gdje je pružao odlične partije.

Posudba je trebala trajati do juna ove godine, ali je Jurina sada ostvario transfer u redove trenutno trećeplasirane ekipa mađarskog šampionata.

Kako je Jurina u momentu realizacije transfera bio član Čelika, Zeničani će od mađarskog kluba dobiti određenu sumu novca na ime obeštećenja. Vjeruje se da će i Shkupi zaraditi od Jurininog transfera.

Jurina je u prvom dijelu sezone odigrao 18 utakica za Shkupi u svim takmičenjima, te je postigao devet golova i upisao dvije asistencije.

Sa Mezokovesd Zsoryjem je potpisao ugovor na tri i pol godine, a transfer je realizovala Arena Sport Agencija koju vodi nekadašnji kapiten Zrinjskog Ivica Džidić. 

Podsjetimo, Jurina je u dosadašnjoj karijeri bio član još i Sloge iz Uskoplja, Hajduka, Primorca, Zadra, Zrinjskog, Čapljine, Kopera, Ankarana i Krškog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.