Solidan otpor Unionistasa

Real Madrid preko trećeligaša do osmine finala Kupa Kralja

Španski trećeligaš Unionistas de Salamanca je večeras na svom stadionu ugostio Real Madrid u meču 1/16 finala Kupa Kralja. Real je uspio slaviti pobjedu rezultatom 1:3 i proći u osminu finala.

Na prvo uzbuđenje se čekalo do 18. minute, a tada je Real i poveo. Lopta je došla do Garetha Balea koji je iz blizine, uz pomoć jednog igrača domaćih od kojeg se lopta odbila, pogodio za 0:1.

Imali su potom i domaći jednu dobru šansu, da bi pred njihovim golom ponovo bilo jako opasno u 37. minuti. Tada je, međutim, prečka zaustavila udarac Jamesa Rodrigueza.

Tako se na odmor otišlo rezultatom 0:1.

Prijetio je Real i na otvaranju drugog poluvremena, ali nije uspio povisiti svoju prednost, da bi Unionistas u 57. minuti stigao do poravnanja.

Traljavo je reagovala odbrana Reala, pa je loptu povukao Romero Morillo i na kraju postigao sjajan gol za 1:1.

Ipak, samo pet minuta kasnije Real stiže do novog vodstva. Rezervista Diaz je pokušao, a Gongora nije uspio izbaciti loptu ispred svog gola. Šta više, na kraju je njemu pripisan (auto)gol za 1:2.

Dobru šansu da ponovo izjednači imali su domaći u 79. minuti preko Carlosa de la Nave, ali je Areola odbranio njegov pokušaj.

U 85. minuti se Diaz mogao upisati u strijelce, ali je pogodio stativu. Ipak, to mu je pošlo za rukom u sudijskoj nadoknadi kada je postavio konačnih 1:3. Tako su Kraljevi prošli u osminu finala Kupa Kralja.

Nešto ranije je Barcelona došla do istog podviga pobjedom od 1:2 nad Ibizom, dok je Athletic Bilbao kao gost nakon penala izbacio Elche. Regularni tok susreta je završen rezultatom 1:1, dok je u penal seriji bilo 1:2.

Villarreal je sa 0:3 eliminisao Gironu, Real Sociedad sa 2:0 Espanyol, Valencia sa 0:1 Logrones, dok je ekipa Tenerifa nakon preokreta sa 2:1 savladala Valladolid i prošla u osminu finala Kupa Kralja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.