Derbi se igra na San Paolu

Napoli dočekuje Juventus bez nekoliko ključnih igrača

Admin Čaušević

Napoli će vjerovato u najslabijem sastavu u posljednjih nekoliko sezona u nedjelju biti domaćin Juventusu.

Napoliju u ovoj sezoni ne cvjetaju ruže, ekipa s juga Italije se već oprostila od borbe za Scudetto, a pod velikim znakom pitanja je i plasman u Ligu prvaka.

Partenopei će u nedjelju na San Paolu dočekati svog najljućeg rivala Juventus, a Gennaro Gattuso na raspolaganju neće imati najjači sastav.

Zbog povreda u ovom susretu neće nastupiti Kaliodu Koulibaly, Dries Mertens, i Allan, a pod znakom pitanja je i nastup Nikole Maksimovića.

Inače, Napoli se nalazi u nisu od tri uzastopna ligaška poraza, dok Juventus u 2020. godini zna samo za pobjede te je sasvim jasno da su Bianconeri favoriti u ovom duelu bez obzira na neprijateljsku atmosferu koja ih čeka na San Paolu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.