FOTO: skslovan.com

Mladi nogometaš napustio FK Sarajevo

Alen Mustafić na posudbi u Slovanu iz Bratislave

Samir Mlaćo

Mladi član FK Sarajevo Alen Mustafić karijeru će nastaviti u Slovanu iz Bratislave.

Mladi član FK Sarajevo Alen Mustafić karijeru će nastaviti u Slovanu Bratislavi.

Mustafić dolazi na posudbu, te Slovan ima opciju otkupa njegovog ugovora.

"Ne želimo ga požurivati, zato smo i dogovorili da šest mjeseci bude tu, pa ćemo vidjeti za dalje. Igrač je sa perspektivom, gledali smo ga i ima potencijal za budućnost. Sve ima u svojim rukama, te priliku da sebi obezbijedi duži angažman ovdje", istakli su iz Slovana.

Sretan je bio i mladi nogometaš.

"Dolazim u veliki klub i želim dati sve od sebe te iskoristiti ovu sjajnu priliku. Ovo je veliki izazov za mene, jer ću prvi put u karijeru igrati u inostranstvu. Znam dosta o Slovanu", kazao je Mustafić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U dosadašnjoj karijeri Mustafić je nastupao za mlade selekcije FK Sloboda i FK Sarajevo.Upisao je i šest nastupa za juniorsku reprezentciju BiH.

U prvom dijelu sezone za FK Sarajevo je ubilježio devet nastupa u tri takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.