Borac igra protiv Teleoptika

Vranješ pred prvu provjeru: Test šta se dosad uradilo

U Borcu vrijedno rade kako bi se što bolje spremili za nadolazeće izazove.

Uvodnu fazu priprema "crveno-plavi" su odradili u Banjaluci, a već sutra putuju za Beograd odakle će se u ponedjeljak zaputiti ka Antaliji gdje će boraviti do 10. februara.

Tokom boravka u Srbiji dogovoreno je da Borac odigra i kontrolnu utakmicu, prvu po redu, a protivnik će im u Staroj Pazovi biti tamošnji Teleoptik.

"Utakmica protiv Teleoptika bit će nam fina provjera, rezultat nam nije u prvom planu ali svakako idemo iz utakmice u utakmicu sa namjerom da pobijedimo. Bit će to provjera prethodne dvije sedmice onoga što smo radili i očekujemo pobjedu. Svi zajedno smo skoncentrisani na to da odigramo što bolje sve linije tima, uđemo u optimalnu formu i spremni dočekamo nastavak prvenstva", kazao je kapiten Borca Stojan Vranješ, pa dodao:

"Pet utakmica u četrnaest dana priprema sasvim je dovoljno da budemo bolji nego u prvom dijelu sezone."

Prokomentarisao je i dosadašnji dio priprema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najteži dio priprema je prošao, a odnosio se na trčanje i treninge snage. Nismo imali povreda što je za nas najvažnije. Mislim da smo se dobro spremili u ovom dijelu, a nastavljamo u Antaliji da gradimo formu za nastavak prvenstva", riječi su iskusnog veziste.

Prvi dio sezone Borac je, podsjetimo, okončao na trećem mjestu sa 35 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.