Sutjeska slavila

Zrinjski nakon penala ostao bez trofeja u Gabeli

Edmir Škorić

Sutjeska iz Nikšića osvojila je Memorijal "Andrija Anković" u Gabeli.

Bh. i crnogorska ekipa odmjerili su snage u današnjem finalu, pošto su dan ranije u polufinalnim mečevima savladale Neretvu i GOŠK.

Današnji finalni meč donio je dosta dobrih prilika, čak četiri gola i na kraju penale, pošto je 90 minuta završeno rezultatom 2:2.

Sutjeska je prva vodila, Zrinjski preokrenuo na 2:1, ali su Crnogorci uspjeli doći do izjednačenja. Imao je Zrinjski nekoliko dobrih šansi do kraja, no promjene rezultata nije bilo.

U prve dvije serije golmani su upisali po jednu odbranu. Potom serija iskorištenih penala, na kraju jedan od igrača Zrinjskog pogađa stativu i Sutjeska dolazi do trofeja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.