Bili su veliki prijatelji

"Da me Bog pitao dok sam bio u komi koga da poštedi izabrao bih Kobeja prije sebe"

Endin Čaušević

Lamar Odom je bio jedan od dobrih prijatelja Kobeja Bryanta koji je jučer poginuo u helikopterskoj nesreći.

Odom je s Lakersima uspio da dođe do titule u NBA ligi u generaciji koju je predvodio Kobe Bryant. Nakon završetka karijere imao je ozbiljnih problema jer se odao drogi i alkoholu.

Prije nekoliko godina je bio čak u komi, ali je uspio da se izvuče. Odom se oglasio jutros na društvenim mrežama nakon što je saznao da je Kobe Bryant poginuo u blizini Los Angelesa.

Odom je objavio emotivnu poruku na Instagramu i prisjetio se nekih trenutaka s Kobejem. Također, poručio je da bi radije da je Bog njega uzeo neko Bryanta.

"Ove slike su samo mali dio našeg prijateljstva. Naučio me mnogo toga u životu, ali i na parketu. Naš odnos je bio kao odnos učitelja i učenika koji mu je kasnije postao brat. Ne mogu da dođem sebi otkako sam čuo ove vijesti. Čak sam nekako očekivao da će on preživjeti u tom padu helikoptera, da će skočiti i dočekati se na noge. Još uvijek čekam da novinari kažu da je sve to bila greška. Nema šane da je Bog uzeo mog brata tako rano", napisao je Odom i dodao.

"Znam da sam zbog svojih problema prošao svašta u životu kada sam koristio drogu i nisam se prema sebi odnosio kako sam trebao. Kada sam bio u komi da me Bog pitao koga da poštedi od nas dvojice izabrao bih Kobeja. U čast mog brata u četiri ujutro idem u teretanu. Volim te brate".

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.