Mladi reprezentativac na meti Gorice

Beganovića želi hrvatski prvoligaš, Sloboda na potezu? · Saznajemo

Edmir Škorić

Mladi bh. reprezentativac Amar Beganović mogao bi karijeru nastaviti u Hrvatskoj.

Beganović, član mlade bh. reprezentacije i jedan od ključnih igrača tuzlanske Slobode, nalazi se na meti hrvatskog prvoligaša Gorice, saznaje SportSport.ba..

Prema onome što smo neslužbeno saznali, Beganović na stolu ima ponudu Gorice i nije isključeno da karijeru nastavi u ovom klubu. Gorica je neslužbeno saznajemo spremna da krene u pregovore sa Slobodom vezano za  obeštećenja, a budući da defanzivac ima još pola godine ugovora s Tuzlacima, teško da će ostati imuni na ono što im je Gorica spremna dati. Navodno, radi se o cifri od 100.000 do 150.000 eura. 

Sve su, dakle, prilike da će 20-godišnji mladi reprezentativac i kapiten Slobode na kraju napraviti transfer u HNL,  a u narednim danima bi posoa trebao da bude završen, ukoliko ne bude određenih problema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Beganović je u dresu Slobode u Premijer ligi ove sezone odigrao 17 mečeva, a zbog svojih dobrih partija ranije je bio izuzetno tražen od strane bh. velikana, ali i nekih klubova iz inostranstva.

Inače, Gorica je petoplasirana ekipa HNL-a i najprijatnije je iznenađenje tamošnjeg prvenstva. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.