Putem interneta

Ulaznica s utakmice FK Sarajevo prodata za 7.000 KM

Admin Čaušević

FK Sarajevo je tokom prošlosti znao biti domaćin nekim od svojevremeno najjačih evropskih timova, a svakako najzvučnije ime je Manchester United. 

FK Sarajevo je u sezoni 1967/68 kao prvak nekadašnje Jugoslavije igralo tadašnji Kup prvaka, a za protivnika u drugom kolu Bordo tim je imao Manchester United.

Ekipa s Koševa je u prvom pretkolu igrala protiv Olympiacosa s Nikozije te prošla dalje sa ukupnih 5:3, da bi nakon toga u bh. prijestolnici dočekali Crvene đavole.

Utakmica na stadionu Koševo je igrana 15. novembra 1967. godine pred 40.000 gledatelja i završena je s rezultatom 0:0. Prije nekoliko dana ulaznica s tog susreta je prodata 3.111 funti, odnosno za oko 7.000 KM.

U revanšu na Old Traffordu Manchester United je pobijedio s 2:1 i tako prošao dalje. S tim da je drugi gol engleskog tima izazvao dosta kontroverzi jer je lopta prethodno napustila teren.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od igrača koji su tada igrali za Sarajevo izdvajaju se Boško Antić, Mirsad Fazlagić, Vahidin Musemić, Fahrudin Prljača i Boško Prodanović. Trener je bio Miroslav Brozović.

Inače, na kraju te sezone Manchester United predvođen George Bestom i Bobbyjem Charltonom je postao prvak Evrope nakon što je na Wembleyu s 4:1 pobijedio Benficu legendarnog Eusebija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.