Nije se naigrao ove sezone

Manchester United pristao, Rojo do ljeta na posudbi

Čelnici Manchester Uniteda dopustili su Marcosu Roju da napusti Old Trafford.

Na 29-godišnjeg štopera u ovoj sezoni nije pretjerano računao Ole Gunnar Solskjaer, a epilog razgovora koji su se vodili prethodnih dana je taj da Rojo može promijeniti sredinu.

Tako navode britanski mediji, uključujući i Daily Mail, prema čijim se navodima Rojo vraća u Argentinu. Do kraja sezone on će boraviti na posudbi u Estudiantesu na čijem je čelu nekada odlični fudbaler Juan Sebastian Veron koji je najvećim dijelom zaslužan za transfer.

"Nekadašnji vezista Manchester Uniteda uvjerio je Roja kako je Estudiantes klub u kojem može oživjeti karijeru", navodi pomenuti medij.

Za Roja je ovo ujedno povratak u klub u kojem je započeo karijeru, a jedan od saigrača u Estudiantesu će mu biti Javier Mascherano.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.